Zeg maar Sjaan!

 
Sjaan Pakt Aan is de werknaam van Jeanette Schuijt, professional organizer & opruimcoach
Ik hou van werken, hard werken, van aanpakken 🙂 Ik doe dat met liefde en het gevoel dat mijn bijdrage werkelijk waarde heeft. Voor de goede orde: mijn echte naam is dus niet Sjaan, maar ik luister er inmiddels wel naar 😉

 

Sjaan dec 2015

Als kind al, ontspande ik zodra ik ging opruimen. Dat is altijd zo gebleven. Ik houd ervan om kasten en ruimtes efficiënt in te richten en op te ruimen. En geniet onwijs van het resultaat; niet meer zoeken naar spullen, overal een plekje voor hebben. En het oog wil ook wat. Niet alleen de praktische, ook de esthetische kant heeft mijn aandacht. Ik verplaatste en schilderde al heel wat muren, meubeltjes en tierelantijntjes, zodat ze pasten in de stijl die ik op dat moment koos.

Aanvankelijk startte ik mijn loopbaan in de grafische industrie. Een leuke en hectische industrie. Als traffic-manager was ik telkens bezig met ordenen, opruimen, structuur aanbrengen. Het werk paste me als een fijne jas, maar na twintig jaar was ik toe aan een nieuwe jas. Ik miste het om mijzelf in te zetten waar het nodig was. Na een opleiding bij het Itip en een hersenschudding ontstond het idee van opruimen bij particulieren. En wat schetste mijn verbazing: het is een beroep! Het liep zoals in een goed verhaal, ik werd ontslagen vanwege de crisis en kreeg de kans om voor mijzelf te starten. Eerst liet ik mijn diensten los op vrienden en bekenden. Toen dat goed ontvangen werd, ben ik in 2010 vol aan de slag gegaan als Sjaan Pakt Aan. Als opruimcoach kan ik (helpen met) opruimen / structuren en zorgen voor mensen combineren. Ik word hier nog iedere dag blij van. En gelukkig ervaren mijn klanten dit ook zo.

 

Leefwijze
Van nature ben ik een optimistisch mens, ik ga ervan uit dat overal een oplossing voor is. Ik leef bewust en met oog voor de natuur en de seizoenen. Ik eet het liefst biologisch, uit eigen moestuin, en vaak vegetarisch. Voor de broodnodige energie beoefen ik Tai Chi en Qi Kung, ik fitness regelmatig en wandel graag. Verder breng ik graag tijd door met mijn dochter. Haar in alle rust op laten groeien, zodat zij haar eigen wereld ontdekt vind ik een grote uitdaging (Opvoeden is immers niet een lege emmer vullen, maar een vuur ontsteken).
Ik vertrouw op alternatieve geneeswijzen en therapieën – zoals homeopathie, antroposofie, kinesiologie, accupunctuur.

 

Achtergrond en opleidingen (die er toe doen) 

In 2017 ontmoette ik Paul Loomans van De Stressontknoping. Paul is zenmonnik, auteur en trainer. Bij hem volgde ik de workshops Tijdsurfen en Zelfbeeld & Emotie. Deze workshops zijn een waardevolle aanvulling op mijn werk- en leefwijze.

Bij het Itip, school voor leven en werk, volgde ik in 2007 de opleiding Instrument voor Hulp. Zo kwam ik erachter wat mij bezielt en waar ik goed in ben. Ik kan deze opleiding aan iedereen die met mensen werkt aanraden.

In 2006: masterclass Face Reading bij Jean Harner.

In 2004: masterclass Feng Shui bij Heluo, Roel Hill.
Heluo onderwijst de authentieke oosterse wijze van Feng Shui. Dus niet: verf die muur blauw, zet daar een zilveren schaal en dat soort flauwekul. Wel: hoe zorg je ervoor dat de energie in een huis of kantoor stroomt en blijft stromen. Deze wijsheden komen me in mijn huidige werk dagelijks van pas.

Van 1988 tot 2009 werkte ik bij verschillende bedrijven in en voor de grafi-media-industrie. Aanvankelijk werkte ik als reproductiefotograaf en vlakdrukmonteur, vervolgens als dtp-er, traffic-manager, vormgever en intercedent. Ik volgde de nodige opleidingen en cursussen. 
Tegenwoordig verzorg ik naast het opruimwerk de eindredactie van het kerkenblad Present en maak ik voor een aantal kerken het promotioneel drukwerk.